DESATASE is een amylolytische bereiding (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glucano-hydrolase) die de hydrolyse van de alfa-1,6 verbindingen van amylopectine katalyseert, waardoor hogere maltose-opbrengsten kunnen worden bereikt in combinatie met maltogene amylasen.
DOELEN
Om de diastatische kracht van de malt te verhogen door de werking van de natuurlijke ß-amylase van de malt te versterken.
Om de fermenteerbaarheid van het wort (schijnbare attenuatiegrens) te verhogen. Ongeveer 25% van de totale koolhydraten in het wort is niet-fermenteerbaar. De toevoeging van Desatase in combinatie met maltogene amylasen zoals Maltosylase aan de fermentor zet de niet-fermenteerbare dextrinen om in maltose, die op zijn beurt wordt gefermenteerd tot alcohol, wat een schijnbare attenuatie oplevert van meer dan 100% zonder verlies van mondgevoel of schuimvastheid. Bij dezelfde alcoholconcentratie als een normaal geattueerd bier, zal het super-geattueerde bier 25% minder grondstoffen vereisen. Zie Attenuatie Modulatie.
TEMPERATUUR
Optimaal 55-60°C. De enzymatische componenten worden gedeactiveerd in bier (pH 4,2)...